Ne spreglejte

Kotiček za radovedne

Dragi starši in pozdravljeni otroci. Pripravili smo Vam nekaj novih ter uporabnih vsebin, katere Vam bodo prišle še kako prav.

ČUTNA POT

POTREBUJEMO:

KARTON

VROČE LEPILO

RAZLIČNE NARAVNE MATERIALE

Da sva s hčerko izdelali celotno čutno pot, sva porabili nekoliko več časa. Ko sva bili na sprehodu, sva nabirali različne materiale, ki sva jih nato doma zalepili na karton. Igra je primerna za vse starosti. Otroci lahko ob hoji poslušajo kakšno glasbo, otroke spodbujajte, da opisujejo kaj čutijo ali so vsi materiali enaki, dajejo enak občutek na stopalih, so kateri materiali mrzli, ostri, mehki, sumijo,…otroci s hojo po različnih materialih stimulirajo svoja stopala. Priporočljivo je, da so otroci med hojo bosi ali v nogavičkah.

Ko otroci pot usvojijo, lahko preizkusite hojo z zavezanimi očmi. Da otroci preizkusijo, kaj občutijo med hojo po različnih materialih. Otroci lahko svoja občutja narišejo.

OPIS AKTIVNOSTI:

  1. Kartone razrežete na enake ali različne dele.

  2.     Na kartone zalepite različne naravne materiale.Midve sva nabrali: kostanj, listje, kamenčke, ciprese, veje, želode.

  3. Vse materiale sem nato z vročim lepilom prilepila na kartone. Ko se je lepilo posušilo smo lahko trenirali boso hojo po čutni poti.


Želim vam veliko užitkov 🙂Anja Čufer dip.vzg.pred.otrok

Sorodne novice