Ne spreglejte

Krčne žile

Kompresijske nogavice – pomoč pri zdravljenju krčnih žil
Krčne žile nastanejo zaradi kronične venske bolezni, katere vzrok so okvare venskih zaklopk na povrhnjih venah spodnjih okončin ali na prebodnih venah, ki povezujejo globoki in povrhnji venski sistem. Venske zaklopke so odgovorne za usmerjanje toka krvi od stopal proti srcu. Ob okvari zaklopk se tok krvi obrne in kri začne zastajati v spodnjih okončinah.
Zaradi povišanega hidrostatskega tlaka krvi se povrhne vene prično vijugati in debeliti. Povečan hidrostatski tlak krvi v venah spodnjih okončin s časom povzroči spremembe na koži, ki postane rjavkasto obarvana, trda, na njej pa se lahko prično pojavljati tudi kronične rane – golenske razjede. Kompresijsko zdravljenje z elastičnimi nogavicami preprečuje zastajanje krvi v spodnjih okončinah in olajša pretok krvi proti srcu. Redna in ustrezna uporaba kompresijskih nogavic upočasni napredovanje venske bolezni in je dobra prevencija pred pojavom golenjih razjed. Uporabo kompresijskih nogavic predpiše žilni kirurg, ki mora pred tem izključiti morebitno arterijsko bolezen spodnjih okončin.
Kadar zdravljenje s kompresijskimi nogavicami ni uspešno v poštev pride kirurško zdravljenje krčnih žil, med katerim je najbolj natančno in učinkovito lasersko zdravljenje krčnih žil. Vse informacije o kompresijskih nogavicah dobite v naši prodajalni Medicas v Šempetru, kjer Vam ponujamo vse vrste kompresijskih nogavic po izjemo ugodnih cenah tudi z odprtimi prsti. Več o naši ponudbi si lahko pogledate tudi na tej povezavi: KLIK
Miloš Milošević, dr. med.

specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, FEBOPRAS
www.estetika-milosevic.si

Sorodne novice